EL PROJECTE

Actuant amb cures és un projecte per crear narratives alternatives sobre les migracions impulsat per Intered i Reds en col·laboració amb una gran xarxa d'entitats, professionals i persones que actualment viuen processos migratoris.

A través de donar espai als seus relats, volem contribuir a un canvi de narrativa sobre la migració i les persones migrants. Per fer-ho, oferim formacions, espais de debat comunitaris i processos de creació col·lectiva de noves narratives fent ús d'eines artístiques i audiovisuals.

Noves narratives?

Les noves narratives són enfocaments innovadors que ajuden a generar nous marcs mentals i a contrarestar missatges i creences discriminatòries. Dins d’Actuant amb cures apostem per treballar amb una mirada i metodologia basada en les noves narratives per crear un nou imaginari al voltant de les migracions.

Les persones migrades que participen del projecte exploren diferents formes d’explicar les seves històries. Juntes, volem arribar a nous públics i trencar visions estereotipades sobre la migració i acabar amb els discursos discriminatoris i d’odi.

Les entitats

Des de l’any 2021, Reds i Intered coordinem el projecte Actuant amb cures des de les nostres diverses experiències i camps d’actuació.

A InteRed identifiquem i posem en marxa projectes d’educació per a la justícia global que qüestionin i transformin de manera crítica el model social, polític i econòmic existent. Ho fem amb metodologies participatives afavorint espais de diàleg emancipadors individuals i col·lectius.

A Reds incidim en processos de transformació social a través de la promoció de la corresponsabilitat en matèria de drets humans, l’acompanyament de moviments socials i persones defensores i la creació d’espais de reflexió crítica i noviolenta.

Aquesta és la nostra xarxa d’entitats i professionals!

Associació Hebe, Mirada Rumiant (Miru), Centre d’Estudis del Discurs, Dones pel futur, Espai La Tregua, Fundació Viarany, Casal de barri Espai 210, Pla comunitari Sagrada Família, Senyor Moon, Marta Molina (periodista independent), Ángeles G. Gordillo i Inés Rein (formadores en CNV) i Agència Talaia.

Actuant amb cures, noves narratives comunitàries

Un espai per contribuir a crear noves narratives col·lectives sobre la migració.